21 de març del 2018

PUIG DE FORMIGOSA (990,3 m) des de Sant Jaume de Montagut


Foto: Paco Rodríguez
CIM: Puig de Formigosa (990,3 m) des de Sant Jaume de Montagut.
COMARCA: Alt Camp
DESNIVELL: +128 m
HORARI: 2h 45 min (1h 30 min + 1h15min)
DIFICULTAT: Fàcil
CARTOGRAFÍA:


COM ARRIBAR-HI
ÀCCES PER CARRETERA
A2, fins Sortida Igualada km 550 on agafem la ctra. C-37 direcció a Valls. En arribar al poble de Querol, prenem un trencall a l'esquerra que puja a la part alta de la vila. Passem per l'església de Sta Maria, continuant fins a un altiplà, per agafar un ramal a l'esquerra ( Pal indicatiu ) que accedeix a la solitària Església de Sant Jaume de Montagut -segle XIII. Aquí una gran esplanada ens permet deixar el cotxe.

ACCÈS EN TRANSPORT PÚBLIC
En tren
Rodalies de Catalunya / RENFE, fins a Valls. Des de Valls en autobús fins Querol.

Autobús

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT
Ruta gens complicada, i parcialment senyalitzada (GR172) . Que partint de Sant Jaume de Montagut, ressegueix la zona oest de la Serra d'Ancosa, fins el Coll del Pinar de la Costa. On regirem per pujar al cim del Puig de Formigosa, 991 metres.
0 min: Sant Jaume de Montagut. El recorregut s'inicia a l'església (862,8 m)  reculant uns pocs metres pel lloc per el que hem vingut, per seguir una pista a la dreta , marcada amb les senyals del GR-172. Pintades que ens limitarem a seguir.
30 min: Estany de Formigosa que entreveiem uns metres per sota.
50 min: Ja passat i quant duem uns 2 km. robem les restes de la Casa de Formigosa. Som en el Collet del Vent. continuem per el GR.
1h: Coll del Pinar de la Costa. Aquí deixem el GR, per agafar el trencall de l'esquerra que seguirem uns 300 metres fins a una nova cruïlla amb un pal indicador – seguir per l'esquerra a poc deixem una pista que baixa en diagonal a la dreta.
1 h.15 min: cruïlla de camins. Agafem el que puja a l'esquerra iniciant una ascensió bastant pronunciada i que ens porta al cim.
1h 30 min: Puig de Formigosa (990,3 m)
Descens pel mateix itinerari de l'ascensió.


EQUIPAMENT

Motxilla, sabatilles de trekking, aigua, pals, farmaciola, crema solar, roba d'abric, barret, màquina orogràfica, prismàtics.

ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L'ASCENSIÓ
Tot l'any tot i que a l'estiu el calor pot ser fort.

ON DINAR
A Santa Coloma de Queralt
Hostal el Colomí. Raval de Jesús, 10. Tel 977 880 230

ON DORMIR

DIRECTORI DE SERVEIS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada