28 de gener del 2016

ELS SET TURONS DE BARCELONA


CIM: Els 7 Turons de Barcelona
COMARCA: Barcelonès
DESNIVELL: 431,6 m
HORARI: 3h 07 min
DIFICULTAT: Fàcil
CARTOGRAFÍA: Planell BCN

ACCÈS PER CARRETERA
Donat que el recorregut es dins de la Ciutat no s'aconsella d'utilització de vehicles particulars tota vegada que l'inici i final del recorregut disposen de transport públic.

ACCÈS EN TRANSPORT PÚBLIC
Inici: Metro L5 (blava) estació Horta. Sortida Tajo + Plaça Eivissa
Ferrocarrils de la Generalitat Línia Vallès estació Pàdua.
Durant el recorregut es disposa de un bon nombre de transport públic el que permet en molts dels trams acabar el recorregut

DESCRIPCIO DEL RECORREGUT
Recorregut urbà on es combina l'asfalt amb les pistes i els corriols.
La ruta s'inicia a la sortida de la línia del metro L5 (blava) seguim d'indicació Plaça Eivissa i Tajo i sortim finalment per aquesta darrera.
00 min: Sortida Carrer Tajo L5 metro. Seguirem avall pel carrer Tajo a la mateixa vorera de la sortida del transport, creuant el carrer Fulton per seguir avall. Passem per la Plaça de les Santes Creus on trobarem la primera font. Seguim avall creuant el Carrer d'Horta i el Torrent de Can Mariner seguim amunt per la Rambla de Fabra i Puig fins un semàfor.
7 min: Semàfor. Travessen i seguim el primer carrer a la dreta fins l'entrada del Parc del Turó de la Peira. Primer dels Turons a assolir.
7min 40 seg: Entrada Parc. Pujarem escales amunt i al final d'aquestes un pal ens indica que tenim que seguir a l'esquerra. Molt aviat torbarem un espai de pícnic amb jocs infantils i una font. Seguim amunt i a l'esquerra un nou espai de pícnic amb una font.
0h 11 min: Escales a la dreta de la marxa
0h 11 min 30 seg: Plaça amb pícnic i font seguim a l'esquerra fins el cim
0h 13 min 30 seg: cim del Turó de la Peira (138 m), amb una gran creu, bancs i fins i tot una font.
 Turó de la Peira

Fem el descens pel mateix itinerari de l'ascensió i un cop al semàfor que en trobat a la pujada travessen per aquest pas i seguim avall fins el carrer d'Horta on creuen pel pas de vianants fins el carrer Duero (davant del pas) seguim fins la plaça Bacardí..
0h 20 min: Plaça Bacardí, Seguir el carrer Duero a l'esquerra creuant seguidament els carrers Santa Alexandre, Petrarca i Pitàgores fins arribar al Passeig Maragall
0h 22 min: Pas. Maragall. Travessen el semàfor i seguim amunt pel Passeig de la Font d'en Fargues fins el seu final arribam a una Plaça on esta malmesa la Font que dona nom al Passeig.
0h 35 min: Font d'en Fargues. Seguir as la dreta per un curt camí de terra fins l'asfalt que seguirem a l'esquerra
0h 36 min: Carre Maurici Vilomara, Final línia Bus de Barri 117. Seguir a l'esquerra fins l'entrada del Parc del Guinardó.
0h 36 min 30 seg: Entrada Parc del Guinardó amb cartell indicador. Seguir la pista de terra amunt fins la primera cruïlla.
0h 42 min: Cruïlla amb un pal de ferro sense indicacions. Seguir la pista a la dreta fins la pared d'una escola i unes escales de pedra que cal seguir amunt (150 esglaons)
0h 48 min: Final de les escales amb el final de la línia de autobús V17. Seguir pèl carrer del Panorama a l'esquerra amb terra encimen-tat per sobre d'un parc més amunt es transforma en carrer de Labèrnia.
0h 53 min: Cruïlla a la dreta carrer Muntanya de Montserrat que ens dura en pocs metres al carrer Marià Labèrnia que ja seguirem amunt fins el cim que tenim davant presidit per antenes.
1h 01 min: Cim del Turó de la Rovira (261,8 m).

 Turó de la Rovira
La baixada per la banda oposada a l'ascensió pel costat d'un gran diposit d'aigua i unes escales que primer seguirem a l'esquerra i al arribar a un panel informatiu a la dreta.
1h 07 min 30 seg: Panel informatiu. Seguir a l'esquerra fins el final per arribar al carrer Mühlber.
1h 07 min. 30seg: Carrer Mühlber que seguirem avall a la dreta fins la carretera del Carmel (Coll).
1h 12 min: Carretera del Carmell. Devant tenim el proper Turó el del Carmel al que accediren pel costat d'una paret plena de grafitis.
1h 22 min: Cim del Turó del Carmel (265,6 m), el punt més elevat de tot el recorregut.
 Turó del Carmel

El descens el farem miran la vessant muntanya per la dreta fins arribar al costat d'una escola al carrer de les Coves d'en Cimany fins el carre del Santuari que seguin a la reta ens portaria al coll des de el que en fet la pujada al Turó del Carmel.
1h 30 min: Carrer del Santuari que seguirem avall fins el seu final.
1h 52 min: Plaça Salvador Allende a la nostra dreta un bon mirador que disposa de bancs i una font. Cal segui avall per el Carrer del Santuari.
1h 53 min: Santuari de la Mare de Deu del Coll a la nostra esquerra. Seguim baixant.
1h 56 min: Passeig Mare de Deu del Coll. Creuem pel semàfor i seguim a la dreta per pujar pel primer trencall C/ Lorda a l'esquerra fins una cruïlla amb tres carrers seguirem al de l'esquerra c/ Morató
1h 57 min: Carrer Morató. Seguir amunt fins un cop finalitza el cimentat seguir pista de terra i trencar a l'esquerra, Cal estar atents perquè amb la corba que fa aquest carrer a l'esquerra al costat d'una edificació amb pareds d'uralita surt un corriol  que porta al cim. Tambe uns metres més endevant a l'esquerra entre cases ja amagadas unes escales de pedra que tambe es poden seguir fins el cim. 
2h 03 min: Cim del Turó la Creueta del Coll (245,6 m)

 Turó de la Creueta del Coll

El descens el farem tot seguim per un corriol que baixa pel costat mateix de la tanca de fusta que fa de protecció del esborranc produir per la antiga cantera. També es possible fer-ho tabe pel la pista que tenim pocs metres més avall i que marxa paral·lela al corriol.
2h 09 min: Porta d'entrada del Parc a l'esquerra de la porta uns bancs i una font.
Un cop al carrer a l'esquerra fins el Passeig de la Mare de Deu del Coll.
2h 10 min 30 seg: Pg. Mare de Deu del Coll que seguirem avall a la dreta passant per l'Alberg Mare de Deu de Montserrat a la dreta fins arribar a la Plaça dels Mons empedrada.
2h 20 min: Plaça i rotonda amb dugues palmeres seguirem recte creuant pel viaducte de Vallcarca, fins la República Argentina.
2h 24 min: República Argentina. Passen pel semàfor que ja al final del viaducte i ens dirigirem a unes escales mecàniques per on pujarem.
2h 25 min: Inici del rimer dels tres trams de les escales mecàniques.
2h 27 min: Fi del tram d'escales carrer Portolà que seguirem a l'esquerra fins el primer trencall a l'esquerra c/ Marmellà amb el que tot seguit trobarem l'entrada al Parc del Putxet.
2h 28 min: Entrada Parc del Putxet.
2h 29 min: Després de unes primeres escales trobaren altres a la dreta amb 88 esglaons que ens duran a una plaça amb una font i bancs. Seguirem per la dreta-
2h 30 min 30 seg: Cim del Turó del Putxet (182,7 m), amb taula de pícnic, bancs i l'edifici d'una estació meteorològica.

 Turó del Putxet

El descens el farem per la banda contraria a l'ascensió en direcció al carrer Manacor, En el recorregut trobaren. Taules, fonts, jocs infantil..
2h 35 min: Sortida Parc carrer Manacor. Davant de la porta de sortida seguirem avall pel carrer d'Homer fins el final a la Ronda de Dalt ( Ronda del General Mitre).
2h 42 min: Ronda del General Mitre. Creuarem pel semàfor a l'altre banda de la via i seguirem per l'esquerra fins el carrer del Putxet.
2h 48 min: Carrer del Putxet per el que seguirem a vall per unes escales i rampa fins arribar al carrer de Balmes creuam el carrer de Rios Rosas.
2h 52 min: Carrer Balmes. Baixem a l'esquerra fins el semàfor per apropar-nos a l'entrada de l'estació de Padua del FF.GG. Seguim a l'esquerra de l'estació amunt per unes escales fins el carrer Valls i Taberner que seguirem per l'esquerra i el primer carrer a la dreta (Carrer Turó de Monterols on està l'entrada del Parc. Seguirem amunt fins la part més alta ocupada per una plaça amb bancs on s'ubica el Turó.
3h 01 min: Cim del Turó de Monterols (127,3 m)

Turó de Monterols

Descens per el costat contrari de l'ascensió. En direcció al carrer Gualbes. Al arribar a un espai amb jocs infantil seguim unes escales avall fins la porta de sortida del Parc al carrer Gualbes. Seguim escales avall arribarem al carrer Muntaner.
3h 05 min: Carrer Muntaner davant de la Plaça Adrià per la que creuarem fins al final i creuam el carrer Santaló serem al carrer Vallmajor.
3h 06 min: Carrer Vallmajor. Seguim a l'esquerra fins el carrer Copèrnic a la cruïlla amb aquest carrer s'alça una església Capella M.M. Agustinas a la que s'accedeix per unes escales. Aquest es el punt culminant del Turó
3h 07 min: Cim Turó de Modolell (108 m)
Turó de Modolell

Baixam pel carrer Copèrnic arribarem al carrer Balmes on disposen de transport públic.

ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIO
Tot l'any tot l'any.

PUNTS D’INTERÈS
Els parcs que es visiten i que formam part dels 7 Turons i els edificis del recorregut.

EQUIPAMENT
Motxilla, gorra o barret. pals, Cal dur roba protectora del vent. Es pot fer amb calçat tou També recomanem dur una màquina de retratar i uns prismàtics. Cal dur aigua tot i que al recorregut està farcit de fonts.

QUE VISITAR
Durant el recorregut torta vegada que es passa molt aprov del Parc Güell pot fer-se un temps per visitar-lo.

DIRECTORI DE SERVEIS:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada