3 de novembre del 2015

PUIGDEFROU (839,3 M.)


 
Fotogafía cim: David Font
CIM: Puigdefrou (839,3 m .)
COMARCA: La Selva
HORARI: 3h 40 min. ( 2h 10+ 1h 30 min.)
DESNIVELL: 670 m.
CARTOGRAFIA:
DIFICULTAT: Mitjana pel desnivell
El Puigdefrou es el cim més representatiu de la Cellera del Ter i atalaia des de la que es pot observar el Canigo o les Illes Medes junt a cims de la Comarca de la Selva. Una c reu de fusta presideix el pñunt més alt de la muntanya.
L'1 de maig es fa un aplec al cim.
ACCÉS PER CARRETERA
Cal seguir la C17 (antiga N152) fins el Km. 54,100 amb desviament a Taradell per la BV 5306 (poc mes de 4 km. A la població)
ACCÉS AMB TRANSPORT PÚBLIC
AUTOBUS
TEISA
972 204 868 / 972 200 275
TREN
Rosaliesde Catalunya fins l'estació de Girona. Des de Girona Autobus a Cellera de Ter.
RECORREGUT
El seu inici és en el parc de la Ruira que està situat al costat de l’antiga C-63 que travessa per dins el municipi.
Durant el recorregut trobarem vàries masies, la gran majoria d’elles abandonades excepte el mas de Can Torra, també un parell de fonts per recuperar forces, la de Can Nofre i la Font del Bassi, aquesta última si cal per fer-hi parada i fonda.
El recorregut esta senyalitzat i practicable a peu i en BTT. Existeixen altres rutes d'ascensió.
0h 00 min.: Sortiren de Cellera de Ter per la Carretera de les Escoles al costat del Pavelló Poliesportiu (170 m.), fins un mas anomenat Plademon.
0h 10 min.: Mas de Pladamont, 190 metres sobre el nivell del mar. Just al costat de la bassa haurem aparcat el cotxe. Hi ha una bifurcació de pistes indicada amb un cartell que ens informa d’itineraris per la zona. Cal agafar el trencall de l’esquerra i començar a guanyar alçada per l’esmentada pista, bastant ample, que va vorejant camps de conreu.
0h 25 min.: Unes fites a ma dreta de la pista ens indiquen l’inici de la drecera que prendrem per pujar pel mig del bosc. Guanyem alçada per aquest corriol net i ben dreçat. Taques vermelles circulars.
0h 30 min.: Bifurcació de corriols dins del bosc, Prendrem la branca de l’esquerra. Encara hi trobarem alguna taca vermella indicadora, ara ja distanciades.
0h 32 min.: De seguida tornem a trobar la pista, fonent-se el corriol en la mateixa. Cal seguir-la vers a la dreta en sentit ascendent.
0h 35 min : Fites al costat esquerra de la pista que ens marquen la continuació de la drecera que puja pel mig del bosc. Cal parar atenció ja que aquest nou corriol no te un inici massa definit. Pujant i trobem alguna marca verda esporàdica.
0h 45 min. : Creuem un camí abandonada. Just a banda i banda unes taques circulars de color vermell ens indica per on arribem i per on em de continuar. El corriol segueix a pujant pocs metres a l’esquerra tot havent creuat la pista.
0h 50 min. : Creuament d’una nova pista abandonada. Novament caldrà fer unes passes vers a l’esquerra per trobar la continuació de la senda ascendent, una vegada creuada la pista. En aquest tram ascendent pel mig del bosc hi trobem taques disperses de diferents colors: vermelles, verdes i liles.
0h 54 min. : De nou ens trobem amb una pista, aquesta més marcada. Seguim la mateixa vers a la dreta, tot dibuixant-se un revolt.
0h 56 min. : Abandonem un altre vegada la pista per pujar pel sender que ascendeix en diagonal, dibuixant un brancal a l’esquerra de la pista. Ens endinsem en mig del bosc. La senda està prou marcada i de manera esporàdica i trobem taques verdes i liles.
1h 00 min.: Travessem en sentit ascendent un camí força abandonat.
1h 08 min.: Novament un camí en avançat estat d’abandonament se’ns presenta horitzontal i perpendicular al sender pel qual anem pujant. El creuem sense més preàmbuls, tot continuant guanyant alçada pel mig del bosc.
1h 15 min. : El camí troba una altre pista. Continuem unes passes vers a l’esquerra i connectem de nou amb la continuació de la senda ascendent.
1h 20 min. Nova intersecció amb una pista, aquesta millor marcada. Anem a parar a l’alçada d’un revolt tancat. Seguim pocs metres vers a la nostra dreta i de nou trobem el sender que abandona la pista i puja directe pel mig del bosc.
2 h. 00 min.: Nova pista. Seguim pocs metres a l’esquerra per trobar el sender que continua pujant.
2h 05 min. : Després de creuar la zona desforestada la senda es dibuixa correctament en mig de bosc, fent una pujada vers a la dreta amb trams horitzontals i trams ascendents. Curiosament aquest sector te una gran proliferació de marques vermelles, quan a la resta de la pujada més aviat eren insuficients.
2h 10 min.: Puigdefrou. 839,3 m.
Descens pel mateix itinerari de l'ascensió.
QUIPAMENT
Motxilla, gorra o barret. Llevat a l’estiu, cal dur roba protectora del vent. L'excursió es pot fer amb calçat tou. També recomanem dur una màquina de retratar i uns primàtics. Cal dur aigua.
ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIO
Aquesta ruta es pot fer a peu tot l’any.
QUE VISITAR
Restes d'un poblat Ibéric
Jaciment de la Font del Baci
ON DORMIR
Tel. 972 424 123
Parada El Pasteral

DIRECTORI DE SERVEIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada