6 d’octubre del 2010

CASTELL DE LLUÇA (895 m.)

                                                                                                                         Lluça des del cim

 
CIM: Castell de Lluça (895 m.)
COMARCA: Osona – Lluçanès
Desnivell: 150 m.
DISTÀNCIA: 3,000 km.
HORARI: 30 min.
CARTOGRAFIA: ICC (Institut Cartogràfic de Catalunya) mapa Comarcal de Catalunya (1:50.000). • Editorial Alpina: “El Lluçanès” (1/40.000). ICC Lluçà 1/5000 (Full 293-6-6- (286-94)

NOTA PRELIMINAR
Al costal del castell trobarem l’església de Sant Vicenç del Castell (s. XI) de planta circular. L’itinerari s’inicia al costat de l’església de Santa Maria de Lluçà, on es por deixar el vehicle.
Les vistes des de el mirador del turó son magnífiques veure’n la Serra del Cadí, els Pirineus, els Rasos de Peguera i el Montseny.

RESUM
Des de l'aparcament seguirem per un camí senyalitzat amb marques blanques i vermelles "GR" (Sender de gran recorregut), que ens conduirà fins al Castell.
Als 5 minuts d'iniciat el camí trobarem una alzina i una creu pujant per la pista que ens indica la direcció del castell. Passats uns 10 minuts arribarem a un terreny pla al costat d'una masia, des d'aquí ja podem pujar al nostre objectiu, a qui arribarem en poc menys de mitja hora.
Un cop a la part alta podem visitar les ruïnes de l'antic castell, l'ermita de Sant Vicenç (un temple de l'any 988 de planta circular dels que hi ha molt pocs) i si busquem per la zona i enmig d'una reduïda plana, una espècie d'altar de troncs, en el qual encara, es realitzen alguns ritus.
Un gran mirador natural ens ofereix la possibilitat d'observar cap al sud: les terres del Lluçanès i el massís del Montseny al nord, la serra del Cadí i el Pirineu Oriental i en direcció Oest els Rasos de Peguera. Als nostres peus el nucli de Lluçà.

ACCÉS PER CARRETERA:
Per accedir a Lluça cal seguir la carretera C-154 Vic - Prats de Lluçanès - Gironella) per deixar-la al km. 33 i seguir la BV-4341 fins a Lluça.

ACCÉS AMB TRANSPORT PUBLIC 
Amb autobús
Autobusos a Lluçà: Sagalés
Amb tren
Rodalies de Catalunya / RENFE: (Estació de Vic, línea Barcelona - Puigcerdà)
Estació d’Autobusos Vic: (Pràcticament al costat de la RENFE). Tel. 938 891 917
TAXI

Servei de taxi Prats de Lluçanès: Tel. 938 560 304

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT
00h.00 min.:
La ruta s’inicia a l’aparcament al costat de l’església de Santa Maria de Lluça seguint, amb direcció a Santa Eulàlia de Puig-Oriol les marques del GR-1 (blanques i vermelles)00h 05 min.: Seguirem per una pista que surt a l’esquerra de la carretera amb d’indicació Cap el Castell.0h 12 min.(0,800 km).: masia abandonada, Davant mateix de la masia seguirem per la pista que s’0enfila fins al turo, abandona’n les senyals del GR.Travessarem una tanca per al bestià per arribar a una explanada. Seguirem pel bosc fins el cim.
0h 30 min.; (1,5 km.):
Runes del Castell (895 m.)
Una mica més avall s’aixeca l’ermita de Sant Vicenç (880 m.)
La tornada la realitzarem desfent el camí seguit per l'ascens.

EQUIPAMENT
L’itinerari es por fer amb calçat tou. Motxilla, Cal dur aigua.

VEGETACIÓ
Pel camí ens i trobarem, prats. Camps de conreu i bosc de pins, roures y avets.
ÈPOCA ACONSELLABLE PER FER L'ASCENSIÓ
Tot l’any
ON MENJAR
Fonda La Primitiva (davant de l’església de Santa Maria de Lluça)
Tel. 936 530 075 / 628 631 246
Obert tot l’any. Tancat de dimarts a dijous 

DIRECTORI DE SERVEIS 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada