22 d’abril del 2011

SANT ELIES (1.001 m.)

CIM: Sant Elies (1.001 m.)

COMARCA: Vallés Oriental
HORARI: 1h 35 min. ( 1h + 35 min.)
DESNIVELL: 431 m.
DIFICULTAT: fàcil

 NOTA PRELIMINAR
Hom comunica que, degut a que cada dia hi ha més gent moltonejada, més lletrats aprofitats i les lleis interpretades com penells, per seguir aquesta ressenya és obligatori dur un mòbil, saber-lo fer anar i saber trucar al telèfon d’emergències 112. També és obligatori dur un mapa que sigui de la regió i una brúixola que sigui per orientar-se a la muntanya. És indispensable saber interpretar i fer anar aquests aparells, al igual que s’ha d’entendre i conèixer les tècniques d’anar per la muntanya. Aquesta ressenya no té pas manteniment. 

 ACCES PER CARRETERA
Se surt de l'AP-2 a Sant Celoni, i s'agafa en direcció a Granollers. Després d'un km, s'agafa a mà dreta la BV-5301a Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera. Dos km després de la rotonda d'entrada a aquesta última població, s'agafa un trencall a mà esquerra, al lloc dit de Santa Margarida. Està indicat com "els Refugis". Se segueix la pista principal durant 3,6 km fins que s'acaba l’asfalta’t en una cruïlla; es tira encara recte amunt, fins a una zona on hi ha una placeta voltada d'alzines i unes pedres al costat que priven el pas a Can Nadal i l'ermita de Sant Joan.

ACCES AMB TRANSPORT PÚBLIC
· Autobús: Sagalés Tel. 938 650 400
Web: www.sagales.com
· Barcelona Bus
Tel. 902 130 014
Web: www.barcelonabus.com

RECORREGUT
Sant Elies es un dels cims desconeguts del Montseny. L'itinerari transcorre majoritàriament per zona d'alzinar

0h 00 min. Can Nadal.(570 m.): Antiga masia de Can Cavaller, ja esmentada al segle XI, avui abandonada. Al costat hi havia l'ermita de Sant Joan, ara en ruïnes. A la placeta hi ha la porta d'accés a Can Sorell, tancada amb una cadena. Sortim baixant per la pista per on hem arribat fins a la primera cruïlla, on girem a la dreta per una pista sense asfaltar.
0h 10 min. Can Planell (580 m.): Queda a sobre el camí. Davant hi ha quatre magnífics lledoners, i al voltant roures i alzines grossos. Passada la casa hi ha una curta drecera. Als 10', davant d'una porta de Can Sorell, deixem una pista a l'esquerra, que va a les basses de Can Borrell i 3' després trobem una altra cruïlla.
0h 23 min. Cruïlla (700 m.): Deixem la pista principal, que segueix recte i per on baixarem, i l’agafem una de secundària a la dreta, passant una cadena; unes 20 passes després també la deixem i seguin una altra a l'esquerra, que dóna la volta per l'est al turó de Camp Saperera. És una pista molt rudimentària, que gairebé es perd quan arriba als plans de Saperera.
0h 33 min. Pista transversal (780 m.): És una pista ampla. La seguim a la dreta. (Actualment ha desaparegut una drecera que tallava, passant per la carena, aquesta pista).
0h 43 min. Bifurcació (830 m): Quan arribem als primers castanyers, deixem la pista principal i girem a l'esquerra, pujant fent giravolts per una carena força desolada. Queden un parell de dreceres petites. Als 15', ja força amunt (950 m) a la dreta hi ha l'Alzina Rodona, arbre destacat. 2' després deixem a la dreta una pista que baixa.
1h 00 min. Sant Elies. (1001 m.): Pla herbat al cim. Al turó de Sant Elies,ja una torre de vigilància contra incendis.
Desens pel mateix itinerari de l’ascensió

ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIÓ
Tot l'any

CLIMA I VEGETACIÓ
Previsió meteorològica pels propers 8 dies

EQUIPAMENT
Motxilla, gorra o barret, ulleres, i roba protectora del vent al hivern. Fora d’aquesta època, es pot anar en calça curta. L’excursió es recomanables fer-la amb botes de tresc. També és recomanable una màquina de retratar, uns llargavistes. No trobarem aigua, així que cal
durla.

DIRECTORI DE SERVEIS
Ajuntament Sant Esteve de Palautordera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada