19 d’abril del 2010

LA MOLA D'ARES (1.327 m.)


  • CIM: Mola d’Ares (1.327 m.)
    COMARCA: Alt Maestrat
    HORARI: 1h 30 min.
    ITINERARI: 4,800 Km. (3.500 Km. + 1,300 Km.)
    DESNIVELL: 130 m.
    DIFICULTAT: fàcil
    NOTA PRELIMINARLa imatge d'Ares del Maestrat sorprèn a primera vista per la seva particular situació. Llauris es troba a 1.195 metres d'altura, al peu de la Mola d?Llauris (1.321 metres), on s'alçava el seu inexpugnable castell (actualment en ruïnes) des del qual Jaume I inici la conquesta de València. Les seves cases es troben escalonades sota el queixal formant un semicercle entre la Mola del Castell i la Mola d?Llauris. Per sobre de les cases sobresurt l'església de la Verge de l?Assumpció (s.XVIII), amb façana barroca en pedra. Enfront de l'església està l'ajuntament on destaquen els seus arcs gòtics. Llauris és la segona població més alta de la Comunitat Valenciana, després de Vistabella del Maestrat (Castelló) a 1.249 metres. Els hiverns són molt durs i freds, de fet, és freqüent que durant les grans nevades quedi incomunicada.
    ACCES PER CARRETERADesde Csatelló per l’autovia CV-10 fins la Pobla de Tornesa seguint per la CV-15 fins Albocasser i Vilafranca.

    RECORREGUT
    Recorrent aquest sender coneixeràs un dels llocs més emblemàtics de l'interior de Castelló. Amb una altitud de 1.321 m., és el punt més alt d'Ares, comptant amb unes vistes excepcionals. Per iniciativa de l'Ajuntament la Mola d'Ares està declarada Paratge Natural Municipal
    Cartografia. Ares de Maestre (full 570-1) IGN. Escala 1:25.000.

    00h 00 min.: Des de Ares, iniciem la ruta pel camí dels Regatxots, fins que, en les últimes cases del poble trobem les marques del GR 7.
    00h 20 mi.: Al costat de la Font dels Regatxots hi ha un refugi, per a la utilització del qual hem de consultar prèviament a l'ajuntament. Aquí deixem el GR 7 per seguir per una sendera marcada com local.
    00h 35 min.: La nevera dels Regatxols és un edifici en el qual s'emmagatzemava la neu per a comercialitzar-la a l'estiu.
    L'itinerari contínua per sobre de la nevera amb marcar d i sendera local i fites de pedra que ens conduiran al cim de la Mola, dirigint-nos cap a les visibles instal•lacions del repetidor.
    00h 50 min.: Repetidor i vèrtex geodèsic (1.321 m.).
    El cim està delimitada per una cornisa que seguirem iniciant el descens per un camí de ferradura empedrat fins a Ares.
    1 h30 min.: Arribarem A Ares per la seva banda superior.
    ÉPOCA RECOMENABLEPrimavera i tardor.
    PUNT D’INTERÈSEl poble te recons interessants.EQUIPAMENTMotxilla,crema solar (estiu) gorra o barret. A l'hivern cal dur roba protectora del vent. L'excursió es pot fer amb calçat tou. També recomanem dur una màquina de retratar i uns prismàtics. Cal dur aigua.
    DIRECTORI DE SERVEISAjuntament Ares de Maestre Tel. 964 443 064 / 964 443 001.TRANSPORT PÚBLICAutobús: HICID, desde Castellón a Vilafranca (demanar parada al Coll d’Ares, a 1 km. de la població)
    Ferrocarril: RENFE, fins Castelló de la Plana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada