8 de novembre de 2015

LA COGULA (406 m.) des de l'Ermita del Remei (Alcanar)Cim de La Cogula
CIM: La Cogula (406 m.)
COMARCA: Montsià
DESNIVELL: 255 m.
HORARI: 3h 10 min. (1h 40 + 1h30 min.)
DIFICULTAT: Fàcil
CARTOGRAFIA: Serra de Montsià i serra de Godall¡. E. 1:20.000 m. (Ed. Piolet)
La Cogula és una muntanya de 406 metres que es troba al municipi d' Ulldecona, a la comarca del Montsià i forma part d'e la Serra del Montsià.
La serra de Montsià, la “muntanya sagrada” dels romans o “la muntanya de l’aigua”, és una petita alineació muntanyosa, de poc més de tres mil cinc-centes hectàrees de superfície, que forma part de la serralada litoral catalana. Política i administrativament la seua superfície és repartida entre els termes municipals d’Amposta, Freginals, Ulldecona, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita

 ACCÉS PER CARRETERA
AP7 fins la sortida a Ulldecona per continuar amb direcció a Alcanar per la TP3318 fins el Km. 4,700 on seguiren a l'esquerra fins l'aparcament de l'ermita del Remei i Moleta del Remei.
També es pot accedir per la N340 fins la cruïlla amb la TP3318 amb direcció Alcanar per travessar la població i seguir fins el km. 5,200 trencall direcció Ermita del Remei.

 ACCÉS EN TRANSPORT PÚBLIC
Autobús
Hifa fins Alcanar. UN cop a la població cal arribar a l'ermita amb taxi o a peu seguim les senyats del Poblat Ibèric, un 8 vermell trencat amb poc més d'un km. Fins la cruïlla per la que s'accedeix a l'ermita del Remei i el Poblat Ibèric.

  DESCRIPCIÓDEL RECORREGUT
Recorregut molt ben marcat que ens permet l'ascensió a una bona atalaia del Montsia amb bones vistes al Delta.
0h 00min. : Ermita del Remei (173,4 m.) Iniciem el recorregut amb la visita al poblat Ibèric de la Moleta del Remei, perfectament condicionat i senyalitzat.. Seguim per la pista que segueix la tanca del Poblat entre oliveres milena-ries per als pocs minuts trenca a l'esquerra per iniciar el descens pel sender senyalitzat amb pal indicador.
0h 30 min.: Pal indicador La Cogula.
0h 40 min.: Cruïlla que seguirem a l'esquerra per un corriol ben marcat .a
0h 41 min.: Nou pal indicador i una senyal senyal d'un 8 trencat de color vermell al terra sobre una pedra per un corriol molt marcat i sense pèrdua que va rodejam el cim i que es te que seguir deixant a la dreta un senyal amb un pal de fusta a terra amb un diamant que ens indica la direcció al Freginals, rodejant la muntanya amb dos grans antenes per la seva esquerra. Seguir les senyal d'un pal indicador a l'esquerra. Fins arribar a una pista.
1h 15 min. : Pista. A l'esquerra direcció Ulldecona, que veurem al fons a la dreta i ya sempre per la pista en direcció al cim que marca a 700 metres.
1h 24 min. : Una porta barra el pas de vehicles cal superar-la per la dreta seguim la pista fins el cim
1h 40 min.: Cim després de passar per una primera antena que la pista volta.
Descens pel mateix itinerari de l'ascensió.

ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIÓ
Tot l'any fora a l'estiu on la calor pot ser molt forta.

PUNTS D’INTERÈS
Poblat Ibèric de la Moleta del Remei.
L'ermita de la Mare de Déu del Remei, de gran devoció pels canareus, és dedicada a la patrona de la vila. S'ubica en un entorn natural i paisatgístic 
EQUIPAMENT
Motxilla, gorra o barret. pals, Cal dur roba protectora del vent. ES aconsellat el calçat de trekking. També recomanem dur una màquina de retratar i uns prismàtics. Cal dur aigua.
ON MENJAR
A Alcanar, Bar Restaurant Pepet. C/ Ramon i Cajal, 37 Tel. 977 730 838
Esmorzars de forquilla. Dinar menú.
DIRECTORI DE SERVEIS:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada