7 de juliol del 2015

TURÓ DE SANT PAU (302,7 m.)



 
CIM: Turó de Sant Pau (302,7 m.)
COMARCA: Alt Penedès
DESNIVELL: + 149 m.
HORARI: 1h 20 min. (45 min. + 35 min.)
DIFICULTAT: Fàcil
CARTOGRAFIA: Camins de l'Alt Penedès E.: 1:20.000 (Ed. Piolet)
 
El Cim de la Muntanya de Sant Pau es a l'àrea del Municipi Pacs del Penedès tot i que l'accés més recomanat a peu es el que s'inicia a Vilafranca del Penedès. L'itinerari es fàcil nom,es amb un curt ram final fins a la font amb força pendent. ES gaudeix de les vistes de la comarca.
ACCÈS PER CARRETERA
Es pot accedir a Vilafranca per: L'autopista AP7,la carretera N340 o la carretera C15. A la gran rotonda senyalada al text del recorregut ja una zona gran d'aparcament, En aquest cas s'han de restar 18 minuts a l'ascensió.

ACCÈS EN TRANSPORT PÚBLIC
En Tren
Rodalies de Catalunya fins Vilafranca del Penedès, Línia R4

En Autobús
Les empreses Hispano Igualadina i Autocars Plana gestionen el servei de transport interurbà

DESCRIPCIO DEL RECORREGUT

 
0h 00 min. Estació RENFE Vilafranca del Penedès. El recorregut s'inicia a la sortida de l'estació de tren de Vilafranca del Penedès enfilam el carrer Misser Rufet a la dreta de l'estació fins l'Avinguda Barcelona.
0h 02min.: Avinguda Barcelona, Un cop a l'Av. Barcelona seguirem per la l'esquerr continuam per la mateixa direcció tot i que la denominació de la Av, es transforma en Rambla Nostra. Senyora fins la Plaça del Penedès /Rambla Sant Francesc , monument General Prim.
0h 08 min.: Monument al general Prim a l'inici de la Rambla Sant Francesc que seguiren per la vorera esquerra. La Rambla es transforma amb el carrer General Prim i seguidament en Hermenegild Clascar i més tard en Progrés, fins el final fins una gran rotonda.
0h 18 min.: Rotonda. Un cop a la rotonda la seguirem per la dreta fins la carretera anomenada Vial de les Clotes que creuarem per continuar per l'esquerra.
0h 22 min.: Trencall, pista forestal (207,5 m.) ,amb un pal indicador que anuncia 1,3 km. Fins l'ermita de Sant Pau. Camí entre vinyes i algun ametller, amb cartells informatius.
0h 28 min.: Petita plaça (195,4 m.) amb un bon arbre i entrada a la finca del Celler Covides a la nostra dreta. Seguir la pista fins un trencall , A l'esquerra el celler d'arquitectura modernista Mas Tinell.
0h 32 min. : Trencall a l'esquerra que ignorarem per seguir amunt i en 3 o 4 minuts ja l'inici de la pujada.
0h 37 min. : Banc de pedra amb un tram pràcticament pla amb vistes de Vilafranca del Penedès.
0h 37min 30 seg.: Cruïlla amb un pal informatiu 1 Km. fins l'ermita de Sant Pau, que seguirem, amunt.
0h 40 min.: Comença un tram d'escales fetes amb taulons de fusta.
0h 42 min.: Font i ermita de Sant Pau (278,5 m.) , on es pot gaudir d'un espai cobert amb taules . El camí al cim segueix per l'esquerra de la font.
0h 43 min.: Trencall a la dreta fins el mirador sobre l'ermita. Seguir amunt ignoram el trencall.
0h 45 min.: Cim i vèrtex geodèsic (277127001) de la Muntanya de Sant Pau. Restaurant de caps de setmana al que es pot accedir per una pista forestal des de el nucli de l'Agrícola odes de Pacs del Penedès.
 
El descens el farem per el mateix itinerari de l'ascensió en uns 37 minuts.

ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIÓ.
Aquesta ruta es pot fer a peu tot l’any, llevat a estiu, quan la calor pot ser asfixiam tot i que acostuma a bufa vent i per tant a la primera hora del matí o darrera hora de la tarda.

PUNTS INTERÈS
Recomanada la visita al casc antic de Vilafranca, al museu del Vi a a alguna de les bodegues de les rodalies de Vilafranca.

EQUIPAMENT
Motxilla, gorra o barret. Llevat a estiu, cal dur roba protectora del vent. L'excursió es pot fer amb calçat tou. També recomanem dur una màquina de retratar i uns prismàtics. Cal dur aigua.

ON MENJAR
Si  el que volen es fer un esmorzar o dinar de carmanyola les taules al costat de l'ermita i la font,son una bona elecció
 
Tot i que a Vilafranca ja un bon nombre de cases de menjar i bars recomanem
El Casino a la Rambla Sant Francesc, 25 | Tel. 93 892 10 76
 
Font de Sant Pau

ON DORMIR

DIRECTORI DE SERVEIS:

Barcelona, 6 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada