20 de juliol de 2012

PIC DE NOUCREUS (2.799, 2 m.)



CIM: Noucreus (2799,2 m.)
COMARCA: Ripollès
DISTANCIA: 11 km. (anada i tornada)
HORARI: 3h (2h + 1h)
DESNIVELL: 838,9 m.
DIFICULTAT: Mitjana
CARTOGRAFIA: Puigmal - : Vall de Núria – Ull de Ter. (Ed. Alpina) E25

RESUM
Ascensió d’alta muntanya a un dels cims més visitats i més característics de la Vall de Núria

ACCÉS PER CARRETERA

Des de Barcelona per C17 (antiga N152), en quasi tot el recorregut es Autovia fins Ribes de Fresser.
Des de Ribes de Fresser a Núria amb el cremallera. (Té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres)

ACCÉS AMB TRANSPORT PÚBLIC Amb tren RENFE línea Barcelona - La Tour de Carol.- Estació de Ribes de Fresser
Des de Ribes de Fresser cremallera fins a Núria.
RECORREGUT
L’ascensió al Noucreus s’associa molts cops amb la del vei Noufonts i no te problemas de perdua.
00h 00 min.: Núria (1960,3 m.)
00h 25 min.: Pont Escuer (2.136 m.)
00h 30 min.: Cruïlla Noucreus – Noufonts (Rètol)
01h 35 min.: Coll de Noucreus (2.796 m.)
02h 00 min.: Pic Noucreus (2,799,2 m.)
Descens pel mateix itinerari de l’ascensió

 EPOCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIÓ
Primavera i estiu, A la resta de l’any es molt probable que l’itinerari estigui cobert parcialment amb neu.

 CLIMA I VEGETACIÓ
El clima en la Vall de Nuria es el propio de la alta montaña, con temperaturas altas durante el día en verno con descenso importate de estas a medida que baja la luz solar. En otoñ, invierno y una bueba parte de la primavera las temperaturas son bajas.
El Marcolics es la flor més representativa de la Vall de Nuria, junt a la resta de plantes, arbres i arbusts característics del boisc mediterrani per sobre el 2000 metres.

EQUIPAMENT
Botes de trekking tot i que també es pot fer amb calçat tou (sabatilles). Aigua, bastons, maquina fotogràfica, ulleres de sol, cangur o anorac (tot i que la ruta sigui a l’estiu).

DIRECTORI DE SERVEIS
Ajuntament de Ribes de Fresser

 ALTRES INFORMACIONS
Per dinar: Els Caçadors a Ribes de Freser





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada