27 de maig del 2010

PUNTAL L'ALBARDA CASTELLANA (1.167,3 m.)


 • CIM: Puntal de l’Albarda Castellana (1.167, 3 m.)
  COMARCA: Baix Llobregat
  HORARI: 2h 00 min. (1h 10 min. + 50 min.)
  DESNIVELL: 455 m. (acumulat)
  DIFICULTAT: fàcil
  CARTOGRAFIA: Mapa Montserrat Ed. Alpina


 • NOTA PRELIMINAR: El Puntal de l’Albarda Castellana es el cim més alt de la Comarca catalana del Baix Llobregat. A molt pocs minuts del cim es pot també ascendir al sostre de Montserrat Sant Jeroni (1.236 m.)
 • ACCES PER CARRETERASeguir la NII fins el Km. 59 o la A2 fins la sortida de Martorell. Un cop s’arriba i supera Abrera seguir amb direcció Monistrol. Abans d’entrar a Monistrol surt a l’esquerra la carretera fins a Montserrat.

 • RECORREGUT
  00h 00 min.: L’ascensió s’inicia a la plaça de les cel•les i la font del Monestir de Montserrat (720 metres). Seguint les escales que s’inicien al costat de la font camí es una combinació de escales i camí
  00h 15 min.: Pas estret anomenat Pas dels Francesos (840 m.)
  00h35 min: després de deixar un camí (PR) que marxa cap a l’esquerra, agafarem el corriol que segueix pujant cap a la dreta i passarem a tocar de l’agulla de la “Panxa del Bisbe”. Des d’allà es va seguint el camí evident i sense pèrdua, que va creuant la riera.
  01h00 min.: Desviació cap a l’Albarda Castellana: dins aquest camí arriba un punt que en surt a mà esquerra un corriol força pendent, indicant amb marques grogues i blaves que ens porta al cim de l’Albarda Castellana
  01h 10 min. : Cim del Puntal de l’Albarda Castellana
  Descens pel mateix camí de l’ascensió. En 50 minuts tornem al Monestir.


 • ÉPOCA RECOMENDABLE
  Tot l’any


 • EQUIPAMENT
  Motxilla, gorra o barret, ulleres, i roba d'abric al hivern. Es pot anar en sabatilles de tresc. També és recomanable una màquina de retratar i un llarga vistes. Cal dur aigua.

 • DIRECTORI DE SERVEISAjuntament de Monistrol
  Monestir de Montserrat
 • TRANSPORT PÚBLIC
  FERROCARRIL:
  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Fins l’estació de Monistrol, línees S4 o R5. (Tel. 932 051 515). A la mateixa estació de Monistrol enllaç amb tren cremallera fins al Monestir (Tel. 902 312 020).
  També podem baixar a l’estació de Monistrol Àeri i enllaça fins el Monestir amb el
  Aeri/ telefèric (Tel. 932 377 156)
  AUTOBÚS:
  Julià Tours amb sortida a les estacions de Sant i del Nord. De Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada